Bongasin Jennyn blogista vastauksen 10 hyvänmielen asiaa -haasteeseen. Olen kuitenkin niin vahvasti kirjabloggari, että haaste kääntyi mielessäni heti koskemaan kirjoja. Mitkä olisivatkaan kymmenen hyvänmielen kirjaa, ja voisiko niin montaa löytyä omasta blogistani?
L.M. Montgomeryn Annan nuoruusvuodet ja Pieni runotyttö ovat molemmat suloisen hyväntuulisia, vaikka niissä käsitellään välillä surullisiakin asioita. Hyvin samantapaista elämäniloa kumpuilee myös Louisa M. Alcottin Pikku naisia. Kun tyttöjen elämään sekoitetaan vähän seikkailua ja jännitystä, voi joukkoon nostaa vielä Laura Ingells Wilderin Pieni talo preerialla -teoksen. Kun siirrytään vähän isompien tyttöjen rakkauskoukeroihin päästään Jane Austenin teoksiin, jotka kaikki ovat loppujen lopuksi iloisia. Poimitaan nyt tähän listaukseen vain yksi, eli Järki ja tunteet. Isompien tyttöjen rakkauskoukeroista ei tietenkään voi puhua mainitsematta Helen Fieldingin Bridget Jonesia, jonka herskyvä huumori on hyvänmielen tae, vaikka välillä tarinassa uidaankin syvissä vesissä.
Muumipeikko takaa hyvänmielen. Siksi listalle pääsee myös Tove Janssonin Muumipeikko ja pyrstötähti. Eikä toki Koiramäen talossakaan suru puserossa olla, joten listaukseni kahdeksas sija menee Mauri Kunnakselle.
Koskapa pidän erilaisista mysteereistä tulen hyvälle tuulelle sellaisten ratkaisemisesta. Siksi listalleni pääsee myös Sir Arthur Conan Doylen Baskervillen koira. Listani kymmenenelle sijalle paljastankin täydellisen yllätyskortin. Raapiessani kasaan kymmentä hyvänmielen kirjaa oman blogini antimista, on todettava, että John Irvingin Ystäväni Owen Meany yltää omituisuudessaan kymmenen kärkeen.
Kyllä vain! Hyvänmielen kirjoja löytyy myös ns. klassikkoteoksista!
Katso myös 10 hyvänmielen elokuvaa -postaukseni.
Listoihin ja haasteisiin hurahtanut lukee urakalla, katselee leffoja ja kirjoittaa ylös hajatelmia (hajanaisia ajatelmia) lukemastaan ja näkemästään. Tervetuloa mukaan urakkahommiin!
Tekstien tunnisteet
1920-luku
1930-luku
1940-luku
1950-luku
1960-luku
1970-luku
1980-luku
1990-luku
2000-luku
alkoholi
animaatio
audiokirja
avaruus
avioliitto
bloggaaminen
blogihaaste
dystopia
English
erotiikka
etsivä
FAQ
filosofia
haaste
helle
huumeet
huumori
ilmainen
inhorealismi
kauhu
kirjalista
kirjallisuus
klassikko
komedia
kotimainen
kulttiklassikko
köyhyys
lapsille
lapsuus
lista
Listan ohi
lukeminen
luku-urakka
länkkäri
mafia
matkustus
murha
musikaali
mustavalkoinen
mykkäfilmi
mysteeri
nuoriso
nuoruus
näyttelijä
parodia
perhe
politiikka
päiväkirja
rakkaus
rasismi
rikos
romantiikka
runous
satu
scifi
seikkailu
seksi
sota
suomalainen
tavoite
tietokirja
toiminta
trilleri
tulevaisuus
uskonto
Uusi vuosi
väkivalta
ystävyys
Oi, ihana idea ja vielä ihanampi lista! Tämmöinen täytyy minunkin laatia heti jos ja kun vain kynnelle kykenen... sen tiedän jo valmiksi että runotyttö ja muumit löytyvät minunkin listaltani.
VastaaPoistaNo niin, haasteeseen on vastattu ja sinut linkattu :)
VastaaPoistaIhana lista! Montgomery ja Austen kuuluvat kyllä ehdottomasti hyvän mielen kirjoihin!
VastaaPoista