torstai 6. syyskuuta 2012

23. The General (1927)

Olen aikasemmin katsonut lähinnä Charlie Chaplinin mykkäelokuvia, ja muut äänettömän ajan taiteilijat ovat jääneet minulle tuntemattomiksi. Nyt on kuitenkin yleissivistystä paikattu Buster Keatonin elokuvalla The General.

Elokuva herätti minussa saman tunteen kuin lukuisat kirjat viime vuonna: Mahtavaa, että aloin tällaiseen urakkaan, sillä muutoin en olisi ikinä päässyt nauttimaan tästä. Tuskinpa nimittäin olisi halunnut tätä erityisesti katsoa, ellei elokuva olisi mukana listalla.

Vaikka tarinan taustalla ovat sekä rakkaussuhteen kiemurat että amerikan yhdysvaltojen sisällissota, on kyseessä hyväntuulinen komedia. Suosittelen vaikkapa sadepäivän ratoksi näin syksyllä. Varmasti piristää mieltä.

Minä tykkäsin myös elokuvan musiikista. Koetin etsiä siitä pätkää liitettäväksi blogiin, mutta löysinkin koko elokuvan ladattuna Youtubeen! Voit katsoa sen tästä:

INFOLOOTA

The General /Kenraali

Ohjaus:
Clyde Bruckman
Buster Keaton

Pääosissa:
Buster Keaton
Marion Mack

AFI:n sija 18.
IMDb:n sija 123.
IMDb:n arvio 8,3

Kuva Wikipediasta

2 kommenttia:

 1. Jännä, että näinkin paljon tykkäsit tästä. Ehkä siihen vaikuttaa paljon sekin mitä on katsonut viimeaikoina. Muistelisin ainakin, että melko epämääräisiä ja ei-niin-hyviä leffoja on ollut noissa mitä olet viime aikoina katsonut.
  Itse katsoin tämän hyvien leffojen välissä ja jossain vaiheessa tämä pisti vähän kyllästyttämäänkin.
  Yleisarvosanaltaan kuitenkin hyvä elokuva. Jotkut kohtaukset vain turhan pitkitettyjä.

  Muistan kiinnittäneeni tässä huomiota siihen, että ihmeen omatoiminen ja reipas naishahmo tässä oli VERRATTUNA moniin leffoihin, jotka ovat ilmestyneet tästä 20-40 vuotta myöhemmin.

  Muistaakseni sisälsi myös jonkin huvittavan pussauskohtauksen, jossa ensin lyötiin naista ja sitten pussattiin? Vai toisin päin?


  (Et oo vieläkään poistanu tuota en-ole-robotti-vahvistusta.)

  VastaaPoista
 2. Jaoin taas tunnustuksen blogillesi... :-D Sorry tämä pommitus. Lupaan, etten ens kerralla lähetä sulle mitään ;-D!

  Käy katsomassa!

  VastaaPoista

Luen kaikki kommentit, vaikka en aina heti ehdikään niihin vastata. Kiitoksia mielenkiinnostasi blogiani kohtaan, ja tervetuloa toistekin!