tiistai 14. kesäkuuta 2011

Kuukauden kysymys 2

Olen auttamattomasti jäljessä luku-urakan aikatauluista, ja monet kirjat joita kirjastosta löysin ovat aikamoisia järkäleitä luettavaksi. Kesäkuun loppuun mennessä pitäisi olla 50 teosta luettuna, jotta tavoite pysyisi hyppysissä. HUH!

Nyt esitänkin kesäkuun kuukauden kysymyksen:
Kuinka monta sivua kirjassa pitää olla, jotta sitä voi sanoa tiiliskiveksi?

14 kommenttia:

  1. Hauska kysymys! Kiva kuulla vastauksia :-)!

    Minusta alle 400:n ei ole tiiliskivi, mutta yli 500:n jo on. Kirjoissa kyllä on erilevyisiä marginaaleja ja isoja ja pieniä kirjasimia, joten pituutta (ja siis teoksen painavuutta) ei määrää pelkkä sivumäärä. Joskus myös tiileskiven lukee nopeasti, jos se on kepeää kirjallisuutta, jopskus taas lyhyempi tarvitsee enemmän aikaa, kun se takkuaa tai vaatii sulatteluaikaa. Mutta yli 500 sivun kirja on jo tiilen näköinen, joten se voisi olla tiiliskivi, vaikka siinä olisi yksi sana per sivu ;-).

    VastaaPoista
  2. Minulle taas 600 sivuakin on vielä ihan normaali määrä. Sitten kun mennään sivuissa sinne 800 paikkeille, voidaan omasta mielestäni puhua tiilisikivestä. Ja ne 1000+-sivuiset ovatkin sitten jo järkäleitä.

    VastaaPoista
  3. Hmm... kyllä 600 sivua jo viittaa aika tiiliskivimäiseen olemukseen... mutta toisaalta, jos sisältö on kevyttä ja ilmavaa, saa olla lähemmäs 1000 sivua ennen kuin kirjasta tulee tiiliskivi :D

    VastaaPoista
  4. Kyllä se siinä 500 sivun kieppeillä on. Riippuu tietenkin aivan kirjasta: millaista sen teksti ja tarina on ja omasta mielenkiinnosta, että mikä tuntuu järkäleeltä ja mikä ei.

    Englanninkielisistä jo pienempikin sivumäärä tuntuu aika järkäleeltä. Tai en tiedä, kun en englanniksi lue, mutta ainakin näin kuviteltuna :D Tätä juuri mietinkin, kun kaipaisin kesäksi englanninkielistä luettavaa (uusin postaukseni), että menisikö joku paksumpi enkunkielinen kirja vai onko lyhyempikin jo tarpeeksi hidasta luettavaa...

    Mutta tsemppiä haasteen kanssa! Jos et nyt kesäkuun loppuun mennessä saa 50 täyteen, niin ehkä heinäkuu onkin lukuisampi kuukausi ja jopa ylität tavoitteen :--)

    VastaaPoista
  5. Minulla myös perinteinen 600 sivua. Varsinkin jos kirja ei ole se "superhyvä" niin siinä 400 sivun hujakoilla alkaa jo kiroilemaan mielessään että "pitikin aloittaa tämä tiiliskivi".

    VastaaPoista
  6. Minunkin kipurajani menee siinä 600 sivussa, sitten on jo tiiliskivi kyseessä. Kirjasta riippuen se on erittäin mukava pituus tai sitten helvetillinen:)

    Vinkkejä nopeaan lukuun: Listallasi lukematta olleista kirjoista tiedän kertoa että ainakin seuraavat kirjat ovat lyhykäisiä ja nopeasti luettavissa: Pikkunaisia, ensimmäinen Anna-kirja, ensimmäinen Runotyttö-kirja, Anne Frank, Puhdistus, Huckleberry Finnin seikkailut, Baskervillen koira ja Juoppohullun päiväkirja.

    Toisaalta taas minun mielestäni varsinkin Tuulen varjo ja Miehet jotka vihaavat naisia olivat sen verran mukaansa tempaavia kirjoja, että niiden lukemiseen ei kauan mene:)

    VastaaPoista
  7. Minä sanoisin, että 600 on ehkä se raja. Siitä kun menee yli, voi sanoa tiiliskivi. Riippuen tosin, kuinka pientä tekstiä on heh-heh. Tai kuinka tylsä kirja on! Itselle sellainen 500-600 on perussivumäärä ja se tekee kirjasta kirjan. Viime aikoina olen lukenut jopa alle 200 sivun kirjoja ja ne tuntuu ihan läpysköiltä!

    VastaaPoista
  8. Minustakin on niin että jos sivumäärä alkaa viitosella, se on vielä ihan perussettiä. 600-sivuiset ja sitä paksummat kirjat ovat tiiliskiviä, ja kuten Riina osuvasti sanoikin, ne yli tuhatsivuiset ovat järkäleitä. :)

    Sara / P. S. Rakastan kirjoja

    VastaaPoista
  9. Hih, mikä kysymys. Minusta normaali on noin 350 sivua. Onko paksu kirja sen jälkeen ja vasta sitten tiiliskivi? Eli jotain 600 sivua?

    VastaaPoista
  10. Ennen kuin luin muitten vastauksia niin mietin tätä ja päädyin 500 sivuun.
    Muitten kommentteja lukiessa sitten kyllä hämmästelin kovasti.
    Ei kai tiiliskivi=tylsä/huono/pitkäpiimäinen kirja.
    Hyväkin kirja voi olla tiiliskivi!

    VastaaPoista
  11. Asiasta kukkaruukkuun: Mitäs meidän tiiliskiviprojektille kuuluu? Olen unohtanut pitikö tarttua kirjaan Rikos ja rangaistus vai Sota ja rauha:D Mutta millaista aikataulutusta noin suunnilleen olit ajatellut? Olin itse ajatellut lukevani sitä tässä kesällä muiden kirjojen lomassa mahdollisesti. Voisin aloitella joko jo nyt ihan pikkuhiljaa, mutta tässä tulee keskeyttämään lukua häät ja häämatkat yms. Eli elokuun puolivälissä varmaankin aikaisintaan olisin kirjan lukenut, jos se on todella tylsä:D (Ai miten niin ennakkoasenteita!) Tai sitten voisin alkaa lukemaan kirjaa vasta häämatkan jälkeen eli heinäkuun puolivälin jälkeen ja ehkä saisin sen elokuun loppuun mennessä luettua. Miltäs kuulostaa?!

    VastaaPoista
  12. Mielenkiintoisia vastauksia! Itse sanoisin, että 500+ on vielä ihan normaali kirja, mutta 600 alkaa olla sitten se tiiliskivi. Järkäle-nimeen tarvittaneen jo 800 sivua! Alle 400 sivua on jo melko lirpake. :D

    Sonja, olet menossa naimisiin! ONNEA! Et meinannut käyttää häämatkaa venäläistä klassikkoa lukien? :D Minulla on nyt monta kirjaa jo jonossa, enkä mielelläni tartu järkäleeseen ennen kuin olen vähän kuronut aikataulua kiinni. Elokuu kuulostaa ihan hyvältä ajalta lukemiseen. Rikos ja rangaistus voisi olla nimen perusteella vähän kiinnostavampi noista kahdesta :D

    VastaaPoista
  13. Yllättävän yksimielinen linjaus tiiliskivimääritelmälle. Itsekin ajattelin tuota 600:taa sivua ennen kuin luin toisten kommentit. Mukavana tiiliskivikokemuksena suosittelen Sinuhea. Nopsakkaa ja mukaansatempaavaa kerrontaa, kun alkuun pääsee.

    VastaaPoista

Luen kaikki kommentit, vaikka en aina heti ehdikään niihin vastata. Kiitoksia mielenkiinnostasi blogiani kohtaan, ja tervetuloa toistekin!