Luku-urakan ensimmäinen kuukausi on takana. Fiilis on hyvä ja tuntuu, että tämä lukemisprojekti on paras uuden vuoden lupaus miesmuistiin. Kaikki tähän mennessä lukemani yhdeksän kirjaa ovat olleet lukemisen arvoisia, vaikka kaikista ei olekaan ollut pelkkää hyvää sanottavaa. Tammikuun parhaan kirjan tittelistä taistelevat rinta rinnan 1984 ja Aikamatkustajan vaimo. Suosittelen luettavaksi molempia!
Alkuperäinen arvioni 52 kirjan lukemisesta vuodessa perustui syksyn 2010 tahtiin, jolloin luin kirjan viikossa. Nyt luku-urakan lähdettyä käyntiin, 52 teosta tuntuu lasten leikiltä! Sehän on saavutettu tällä tahdilla jo Juhannukseen mennessä! Siksi olenkin päättänyt nostaa tavoitteen 100 kirjaan. Tästä voi tulla haasteellista, sillä kirjalistalta löytyy aikamoisia tiiliskiviä, joista ei välttämättä selviä viikossa saatika puolessa.
Minulta on muutaman kerran kysytty, että miten ihmeessä ehdin lukea kirjoja tällaisella tahdilla ja missä ihmeen välissä? Lähinnä luen kirjoja sängyssä nukkumaanmennessä. Pieni, nyt 9kk ikäinen tyttäreni on tottunut nukahtamaan tissille niin että äiti lukee kirjaa olan takana. Neiti myös nukkuu huomattamasti paremmin jos jään viereen makailemaan enkä heti nouse pois. Jos kirja pitää hyvin otteessaan, saatan lukea sitä tuntikausia huolimatta väsymyksestä.
Vaikka käytän tästä projektista urakka-sanaa, ei kyse ole mistään vastenmielisestä työstä. Lukeminen on avannut minulle henkireiän vauva-arkeen. Tarinat kiidättävät minut monenmoisiin seikkailuihin ja maailmoihin. Koska listan kirjat ovat hyvin erilaisia, tuo niiden lukeminen hurjasti vaihtelua elämääni.
Päänvaivaa aiheuttaa se, mitä voin kertoa kirjoista blogissa ilman että pilaan lukukokemusta niiltä, jotka olisivat kiinnostuneita lukemaan kirjan. Minkälaisia asioita blogin lukijat olisivat kiinnostuneita teoksista kuulemaan?
Listoihin ja haasteisiin hurahtanut lukee urakalla, katselee leffoja ja kirjoittaa ylös hajatelmia (hajanaisia ajatelmia) lukemastaan ja näkemästään. Tervetuloa mukaan urakkahommiin!
Tekstien tunnisteet
1920-luku
1930-luku
1940-luku
1950-luku
1960-luku
1970-luku
1980-luku
1990-luku
2000-luku
alkoholi
animaatio
audiokirja
avaruus
avioliitto
bloggaaminen
blogihaaste
dystopia
English
erotiikka
etsivä
FAQ
filosofia
haaste
helle
huumeet
huumori
ilmainen
inhorealismi
kauhu
kirjalista
kirjallisuus
klassikko
komedia
kotimainen
kulttiklassikko
köyhyys
lapsille
lapsuus
lista
Listan ohi
lukeminen
luku-urakka
länkkäri
mafia
matkustus
murha
musikaali
mustavalkoinen
mykkäfilmi
mysteeri
nuoriso
nuoruus
näyttelijä
parodia
perhe
politiikka
päiväkirja
rakkaus
rasismi
rikos
romantiikka
runous
satu
scifi
seikkailu
seksi
sota
suomalainen
tavoite
tietokirja
toiminta
trilleri
tulevaisuus
uskonto
Uusi vuosi
väkivalta
ystävyys
maanantai 31. tammikuuta 2011
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kiitos siitä, ettet spoilaa! Mun puolesta jatka vaan samaan malliin :)
VastaaPoistaMinäkään en kannata spoilinkia. Välillä törmää niin kaikenkattaviin arvosteluihin kirjoista, että lukemisen jälkeen tajuaa, ettei ole mitään järkeä lukea kirjaa enää itse, kun juonestakin tietää jo melkein kaiken:) toisaalta pitäsi malttaa olla lukematta arvosteluja kirjoista, jotka aikoo lukea itse ihan lähiaikoina. Ehkä 5 vuotta vanha spoili ei pilaa lukuhetkeä:D
VastaaPoistaKirja-arvosteluissa kiinnostaa tunnelmat ja ajatukset, mitä kirjat lukijassa herättivät. Millainen kirjan sanoma oli ja mitä se kertoo maailmasta. Takakansitekstit ja juonitiivistelmät saa selville ottamalla kirjan käteen, mutta hyvissä kirjablogeissa kiehtoo kirjan ja lukemisen herättämä elämys ja sen taitava kirjaaminen blogiin. :)
VastaaPoista