tiistai 8. marraskuuta 2011

Valtakunnallinen lukuhetki

Huomio kaikki lukutoukat!

"Suomen ensimmäinen Valtakunnallinen lukuhetki järjestetään 23.11.2011. WSOY:n kirjallisuussäätiö haastaa kaikki suomalaiset hiljentymään kirjan ääreen 23.11. klo 19–19.15. Lyhytkin hetki kirjan parissa lataa akkuja, rauhoittaa, ilahduttaa ja opettaa.

WSOY:n kirjallisuussäätiön tarkoituksena on tukea suomalaista kirjallisuutta ja lukuharrastusta. Haluamme herättää lapset ja aikuiset muistamaan, miten kivaa ihan perinteinen lukeminen on. Toivomme, että 23.11. jokainen meistä lukisi ainakin hetken itselleen, lapsilleen, puolisolleen tai ystävilleen.

Hektisessä nykymaailmassa kirjat ja niiden sisällöt tahtovat jäädä viihteellisempien ajanvietemuotojen alle, vaikka kirjojen tarinat ovat kiehtovin ja kehittävin mahdollinen fantasiamaailma. Jokaiseen päivään mahtuu lukuhetki. Vaikka lapsi osaisi itsekin lukea, hän nauttii siitä, että hänelle luetaan. Kun lapsen lukutaito kehittyy, roolit voi heittää välillä vaikka toisin päin, lapsi voi lukea aikuiselle.

Tarinoiden kautta voi käsitellä iloa ja onnea sekä käydä läpi pelottaviakin asioita. Tarinoihin mieltynyt lapsi jatkaa lukemista luontevasti myös kasvettuaan ja opittuaan itse lukemaan. Lukutaito on yksi elämämme tärkeimmistä taidoista. Tarinat kannattelevat myös varttuneempia lapsia, nuoria ja meitä aikuisiakin elämässä eteenpäin."

Haastan kaikki mukaan yhteiseen lukuhetkeen. Lukuhetki-tapahtuma myös Facebookissa.

4 kommenttia:

 1. Hei! Catch-22 löytyy nyt lähikirjastostamme. Lukemisen iloa :) -Tiiti

  VastaaPoista
 2. Onneksi kyseessä taisi olla suora lainaus. Muuten ihmettelisin vielä kovemmin tuota kohtaa, että jäävät "VIIHTEELLISEMPIEN ajanvieremuotojen alle". Aivan niinkuin kirjat eivät olisi viihteellisiä. Nehän ne vasta ovatkin!

  VastaaPoista
 3. Niinpä, päitäisi olla audiovisuaalisten ajanviettomuotojen tms.

  VastaaPoista
 4. Jipii! Nyt on Catch-22 haettu kirjastosta! On sitä vahdattukin! :)

  VastaaPoista

Luen kaikki kommentit, vaikka en aina heti ehdikään niihin vastata. Kiitoksia mielenkiinnostasi blogiani kohtaan, ja tervetuloa toistekin!