maanantai 30. heinäkuuta 2012

18. Tähdet kertovat komissario Palmu (1962)

Hupsista keikkaa! Katselin tuossa tuota leffalistaa vähän sillä silmällä, että mitäpä sitä katsoisi seuraavaksi. Yllätys oli suuri, kun huomasin listalla Tähdet kertovat komissario Palmu -elokuvan. Juurihan se tuli töllöstä ja näin sen ihan sattumalta ja lähes kokonaan! Alusta jäänyt pieni pätkä tuskin haittaa, sillä olenhan toki nähnyt tämän aikaisemminkin.

Komissaario Palmut ovat sellaisa lapsena moneen kertaan nähtyjä elokuvia, joihin ei tietenkään kyllästy ja joista ei kuitenkaan näin aikuisena muista ihan kunnolla että millainen se juoni olikaan.... ja kukas olikaan syyllinen! Kestävät katsomisen vähintäänkin kerran vuosikymmenessä.

Parasta elokuvasa on tietenkin ihana Matti Ranin. Hauska yksityiskoha on myös, kuinka silmiinpistävästi Esko Salminen on Tauno Palon näköinen.

INFOLOOTA:


Tähdet kertovat Komissario Palmu

Ohjaus Matti Kassila

Pääosissa:
Helge Herala
Leo Jokela
Aino Mantsas
Matti Ranin

IMDb:n arvio 7.2
HS:n sija 41.

Kuva Wikipediasta

3 kommenttia:

 1. Eihän tämä blogi ollut minnekään sivupalkista kadonnut! Oli vain ollut hiljaisempaa :-)!

  Eikö Salminen olekin Palon poika? :-)

  Kesä <3!

  VastaaPoista
 2. Salminen taitaa olla sellainen Palon tunnustamaton poika? ;)

  VastaaPoista
 3. Niin ja Jukka-Pekka Palon näköinen vasta onkin. (Niinkuin ensireaktio taisi ollakin?)

  Wikipedian mukaan:
  -Salmisen vanhemmat olivat Unto Salminen ja Kyllikki Väre.
  -Tauno Palolla oli rakkaussuhde näyttelijä Kyllikki Väreen kanssa.
  "Isyyskysymykset

  Palon elokuvauran aikana liikkui huhuja, että hänellä olisi Pertin, Martin ja Jukka-Pekan lisäksi muitakin jälkeläisiä.[27] Tunnetuin näistä kuulopuheista lienee väite, että vuonna 1940 syntynyt näyttelijä Esko Salminen olisi Tauno Palon poika.[27] Salmisen äiti oli näyttelijä Kyllikki Väre (1912–1951) ja isä näyttelijä Unto Salminen (1910–1972). Palo ei koskaan ottanut suoraa kantaa isyysväitteeseen. Hymy-lehdessä vuonna 1972 hän totesi: ”Nykyisin minulta kysytään tuota asiaa, olenpa missä tahansa, minua on helppo haavoittaa. Sanon näille ihmisille, antakaa vanhan miehen olla rauhassa, älkää kiusatko...”[27] Kuvaaja Kalle Peronkoski kertoi Hymyn haastattelussa 1972: ”Joka tapauksessa Esko Salmisen ja Taunon sukulaisuudesta on puhuttu paljon ja puhutaan vieläkin eikä kukaan ole sanonut mitään varmaa asiasta. Samaa näköä heissä näyttää olevan, mutta Eskosta puuttuu kokonaan Taunon eloisa charmi. Se on jotakin sellaista, jota kenelläkään muulla suomalaisella miestähdellä ei tunnu olevan.” Eräiden lähteiden mukaan Tauno Palo paljasti vain vähän ennen kuolemaansa niin sanotun julkisen salaisuuden tunnustamalla, että Esko Salminen on hänen biologinen poikansa."

  VastaaPoista

Luen kaikki kommentit, vaikka en aina heti ehdikään niihin vastata. Kiitoksia mielenkiinnostasi blogiani kohtaan, ja tervetuloa toistekin!