sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Vuonna 2013 luetut

Vuosi 2013 on hurahtanut ohi huimaa vauhtia. Niinhän vuosilla tuppaa olemaan tapana. Tänä vuonna blogiin kirjoittaminen on jäänyt väliin, sillä keskitin suuren osan ajastani gradun kirjoittamiseen. Homma tuli juuri valmiiksi ja lähti tarkastettavaksi pari päivää sitten. Voitteko kuvitella, miltä tuntui mennä kirjastoon ja lainata pitkästä aikaa kirja ihan vain omaksi iloksi ja viihdykkeeksi?

Muutamia kirjoja olen kuitenkin lukenut myös opiskelun ohessa. Nämä ainakin jäivät mieleen:

Merja Mähkä: Ihanasti hukassa ja kuinka sieltä pääsee pois.
Oma reppureissuni on ollut pituudeltaan vain puolet Mähkän reissusta, joten pieni kateuden vihreys helotti poskillani tätä lukiessa. Monta tuttua paikkaa, ihanaa reissufiilistä ja toki yllykettä matkakuumeelle. Kirjan loppu jäi jotenkin ärsyttämään. Suomeen palattuaan Mähkällä oli vahva tahto lähteä takaisin maailmalle ja tehdä mitä vaan että pääsisi taas matkaan, mutta kuitenkin hetken päästä "oravan pyörä" oli jo imaissut hänet sisäänsä ja ulkomaille muuttamisen suunnitelmat olivatkin etäisiä unelmia.

Riku ja Tunna: Mad Cook, Kulinaristinen seikkailukirja.
Tällä kirjalla olin ajatellut osallistua Kansankynttiläin kokoontumisajoihin. Kirja on tuhti tietopaketti ruokakulttuurista, sen historiasta ja eettisistä ongelmista. Moni asia oli toki minulle entuudestaan tuttu ainakin päällisin puolin, mutta tämän opuksen avulla sai viihdyttävällä tavalla lisätietoa muun muassa siitä, miksi asiat ovat nykyäään niin kuin ne ovat. Suosittelen tätä lämpimästi, jopa niille jotka eivät ole Madventures-faneja tai pidä Rikusta ja Tunnasta. Opettavainen ja hyvä kirja!

Carl Sagan: Ensimmäinen yhteys. Tämä kirja oli osa Kirjavuorikiipeily -haastetta, josta sain luettua kolme kirjaa. Oli mukava lukea pitkästä aikaa scifiä, mutta pakko sanoa kirjan jääneen elokuvan varjoon.

Lisäksi minulla on yöpöydän reunalla läjä kesken jääneitä kirjoja. Josko jonkun niistä ehtisi saada loppuun vielä tänä vuonna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luen kaikki kommentit, vaikka en aina heti ehdikään niihin vastata. Kiitoksia mielenkiinnostasi blogiani kohtaan, ja tervetuloa toistekin!