perjantai 11. maaliskuuta 2011

21. Kaislikossa suhisee, Kenneth Grahame

Kaislikossa suhisee (The Wind in the Willows) on minulle tuttu lapsuudesta ja televisiosta. Olen kuitenkin melko varma, että kirjaan en ole aikaisemmin tarttunut. Televisiosarjasta muistan sympaattisen tunnelman ja miellyttävän alkutunnarin, joten kirjan tapahtumat vähän yllättivät. Ei tällainen meno ja meininki niin kovin sympaattista olekaan! Onhan kirjassa autolla hurjastelua, pakoajoja, läksytyksiä, sadattelua sun muuta.

Kirja on mielestäni passeli ääneen luettavaksi lapsille. Koska kirjassa on 12 lukua, jotka osittain toimivat myös itsenäisinä tarinoina, riittäisi tästä iltasadut melkein kahdeksi viikoksi. Lainaamassani painoksessa on 104 värikuvaa, joten katseltavaakin riittää.


Suloista kirjassa on, että hahmoilla ei ole nimiä. Päähenkilöt ovat Mäyrä, Myyrä, Rupikonna ja Vesirotta. Omituista ovat muuttuvat mittasuhteet. Välillä eläimet mahtuvat pieniin koloihin rantatörmällä, mutta seuraavassa hetkessä käyttävät valeasuna ihmisten vaatteita ja ajavat autolla. Eläinten ruokavaliokin oli aika outo, en usko sammakoiden syövän jänispaistia!


Kuten jokaisessa kunnon sadussa, on tässäkin opetus. Älä ole rehvasteleva hölmö. Pidin kirjasta ja varmasti luen tätä tyttärelleni muutaman vuoden päästä.

5 kommenttia:

 1. Kiitos suosituksesta! Taidankin kirjastosta hakea tämän luettavaksi. Mukava, että joku nostaa välillä näitä vanhoja hyviä kirjoja esiin.

  VastaaPoista
 2. Ihana kirja! Ja sulla on iltasatuajat vielä edessä *melkein kadehtii*

  Lapsille lukeminen mukavassa iltasykkyrässä taisi olla yksi palkitsevimmista puuhissa mitä elämässä on tullut vastaan :D

  VastaaPoista
 3. Tämä on valloittava satukirja! Itse en tutustunut tähän ollenkaan lapsena vaan ostin tämän itselleni viime vuonna alennusmyyntien aikaan. Kyllä kannatti. Minun kirjani versiossa on ehkä maailman kaunein kansi<3 Tulee hyvä mieli jo pelkästä kannen ajattelusta:D

  Tarina kuitenkin saa vähän miinustakin. Alku on kovin sympaattinen, mutta Rupikonnan sekoiluihin auton kanssa käytettiin minusta ihan liian paljon aikaa.

  VastaaPoista
 4. Kävin juuri muutama viikko sitten katsomassa lahden kaupunginteatterissa Kaislikossa suhisee -näytelmän muksujen kanssa. Ihana oli :)

  VastaaPoista
 5. Raisa, blogissani on haaste sinulle! :-)

  VastaaPoista

Luen kaikki kommentit, vaikka en aina heti ehdikään niihin vastata. Kiitoksia mielenkiinnostasi blogiani kohtaan, ja tervetuloa toistekin!