maanantai 21. maaliskuuta 2011

23. Pikku Prinssi, Antoine De Saint-Exupéry

Jokaisen oravanpyörässä vankina elävän ison ihmisen tulisi lukea tämä kirja. Kirja on täynnä opettavaista elämänfilosofiaa ja aineksia pitkään syväanalyysiin on riittämiin. Mikä on elämässä tärkeintä? Minun vinkkini on: Lue kirja ja inspiroidu.

Kirjan omistuskirjoituksessa mainitaan kaikkien aikuisten olleen aikoinaan lapsia, vaikka harva heistä sen muistaa. Itse olen aina pitänyt tärkeänä muistaa ja olenkin onnekseni siinä onnistunut. Kynttilöitä kertyy synttärikakkuun joka vuosi enemmän, mutta aikuiseksi en meinaa ruveta.

Aikuiset rakastavat numeroita. Kun kerrotte heille vaikka uudesta ystävästänne, niin he eivät milloinkaan kysy teiltä oikeita asioita. He eivät milloinkaan sano: "Minkälainen on hänen äänensä? Mistä leikeistä hän pitää eniten? Kerääkö hän perhosia?" Vaan he kysyvät: "Kuinka vanha hän on? Kuinka monta veljeä hänellä on? Kuinka paljon hän painaa? Kuinka paljon hänen isänsä saa palkkaa?" Vasta silloin he luulevat hänet tuntevansa.

Kirjassa on kirjailijan itsensä tekemä kuvitus. Tässä esitettynä Pikku Prinssi:

3 kommenttia:

 1. Minäkin olen juuri lukemassa tätä kirjaa (ranskaksi ja työmatkakirjana, joten edistyy hitaasti) ja on ollut hauska huomata, kuinka tämä on yhtäkkiä ollut jonkin verran blogeissakin esillä. Muistelin, ettei Pikku Prinssi tehnyt minuun suurempaa vaikutusta lapsena/nuorena, mutta nyt pidän siitä kovasti!

  VastaaPoista
 2. Minäkään en tutustunut tähän teokseen pienenä. Enkä edes nuorena, kun se oli joka toisen tytön lempikirja. Vasta pari vuotta sitten luin kirjan ja pidin kovasti.

  VastaaPoista
 3. Yleensä en osta kirjoja, mutta tämän ostin muutama viikko sitten. Yritin lukea sitä innoissani iltasatuna pojille, mutta eivät vielä jaksaneet keskittyä tarpeeksi. Pitivät vähän pelottavanakin. Kokeilemme uudestaan joskus myöhemmin. Aikaa on.

  Jätin kirjan sitten kesken itsekin, joskin olen pitänyt sitä mielessä ja pöydällä. Nyt taidan inspiroitua tästä postauksestasi niin, että tartun Prinssiin uudelleen.

  VastaaPoista

Luen kaikki kommentit, vaikka en aina heti ehdikään niihin vastata. Kiitoksia mielenkiinnostasi blogiani kohtaan, ja tervetuloa toistekin!