perjantai 26. elokuuta 2011

57. Lotta ystäväni, E.B. White

Jos haluat opettaa lapsesi kasvissyöjäksi, voit koettaa käyttää apukeinona Lotta ystäväni (Charlotte's Web) -kirjaa. Kirja kertoo Vilppu-possusta, joka ei halua kuolla ja joutua joulupöytään. Tähän jos oikein samaistuu, niin liekö enää maistuu pekoni ja kinkku?

Olen nähnyt tämän elokuvan joskus tuossa muutama vuosi sitten, kun se oli ihan uunituore. Silloin tarina ei ollut minulle tuttu ja elokuva yllätti iloisesti. Elokuva on tehty hyvin uskollisesti kirjaan perustuen, eli mitään uutta ja ihmeellistä ei kirja minulle tarjonnut.

Hyvä kirja kaikille, jotka eivät halua kasvattaa lapsiaan pumpulissa ja tynnyrissä. Tässä kuitenkin paljon puhetta kuolemasta. Hyvää terapiaa lievää araknofobiaa poteville, sillä toisessa pääosassa on ystävällinen ja älykäs Lotta-hämähäkki.

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa hauskalta! Sopiiko neljävuotiaalle?

  VastaaPoista
 2. Katsoin muutamia vuosia sitten Charlotte's Web piirretyn vuodelta 1973 ja se hurmasi minut. Uutta elokuvaa en ehkä halua katsoa, mutta kirjan voisi kyllä lukea!

  VastaaPoista
 3. Paula, eiköhän tämä passaisi neljävuotiaallekin. Nopeastihan lukaiset ensin itse ja teet oman arvion. Minulla meni tämän lukemiseen yksi ilta... Ei siis mitenkään erityisen pitkä teos :)

  VastaaPoista
 4. Juurikin tuon Lotan takia en oo koskaan ees halunnu nähä tuota leffaa. Kirja olisi varmaan vielä pelottavampi.:/

  VastaaPoista

Luen kaikki kommentit, vaikka en aina heti ehdikään niihin vastata. Kiitoksia mielenkiinnostasi blogiani kohtaan, ja tervetuloa toistekin!