maanantai 6. elokuuta 2012

21. Double Indemnity (1944)

Rakkautta ensi silmäyksellä, ja kuinka sitten kävikään? Kohtalokkaan naisen kynsissä mies tunnetusti tekee mitä tahansa. Elokuva kertoo vakuutuksia myyvästä miehestä ja kotirouvasta, joka tahtoisi ottaa miehelleen henkivakuutuksen. Tämän verran uskallan juonesta kertoa, koska nämä asiat palajstuvat jo ihan elokuva alussa.

Elokuvan suomennettu nimi paljastaa mielestäni vähän liikaa, koska se kertoo heti kenellä elokuvan henkilöistä ei ole aivan puhtaat jauhot pussissaan. Muuten tarina miellyttää varmasti dekkareista ja murhamysteereistä nauttivia katsojia.

Hihii, en voi olla nauramatta näille mustavalkoisen ajan suutelukohtauksille. Hieman erilainen tyyli kuin nykyleffoissa. Tiukasti suu suppuun ja jämäkkä ote naisen olkavarsista. Sitten piukka muisku kaikki lihakset jännittyneinä. Näyttää lähinnä kivuliaalta!

Pidin tästä elokuvasta, mutta koska leffa perustuu kirjaan, en voi olla pohtimatta kuinka hyvä tuo kirja mahdollisesti onkaan? Pitää lisätä se luettavien kirjojen listalle.

INFOLOOTA

Double Indemnity/
Nainen ilman omaatuntoa

Ohjaus:
Billy Wilder

Pääosissa:
Fred MacMurray
Barbara Stanwyck
Edward G. Robinson

AFI:n sija 29
IDMb:n sija 57
IDMb:n arvio 8,5

Kuva Wikipediasta

1 kommentti:

  1. Tämä leffa oli kyllä erilainen verrattuna muihin tuon ajan elokuviin, joita minä olen nähnyt.
    Mukavaa oli katsoa jokin tällainenkin.
    (Tai ehkä tuollaisia on vaikka kuinka, mutta en vain ole sattunut näkemään.)
    Nykyään tuo kerrontatapa olisi jo niiiiiiiiiin nähty, mutta tässähän se tuntui melkeinpä tuoreelta.

    VastaaPoista

Luen kaikki kommentit, vaikka en aina heti ehdikään niihin vastata. Kiitoksia mielenkiinnostasi blogiani kohtaan, ja tervetuloa toistekin!