lauantai 4. elokuuta 2012

Maailman paras elokuva?

HS uutisoi brittiläisen Sight & Sound -elokuvalehden valinneen äänestyksellä maailman parhaaksi elokuvaksi Vertigon.

Äänestys on järjestetty aina kymmenen vuoden välein, mutta useimmiten voiton on vienyt Citizen Kane. Viidennellä sijalla komeilee urakan alkupuolella katsomani Auringnnousu.

Koska listassa on kyse maailman parhaasta elokuvasta, on kärkisijoilla mukana elokuvia monista eri maista. Ehkäpä nämä listalle päässeet voisivat olla niitä extraleffoja, joita katsoisin suomalaisten ja amerikkalaisten pätkien lisäksi?

Listan "muun maalaiset" ovat:
- Yasujiro Ozun Tokio Monogatari (Japani)
- Jean Renoirin Pelin säännöt (Ranska)
- Dziga Vertovin Mies ja elokuvakamera (Venäjä)
- Carl Theodor Dreyerin Jeanne d'Arcin kärsimys (Tanska)
- Federico Fellinin 8 ½ (Italia)

Voin tunnustaa, että en ole näistä nähnyt ainoatakaan.

2 kommenttia:

  1. 8½:lle vahva suosituspeukku! Kunhan vain katsoo sillä mielellä, että tietää odottaa ns. meta-elokuvaa...

    (Olen nähnyt myös Miehen ja elokuvakameran ja Jeanne d'Arcin. Edellisestä jäi hyvät, vaikkakin vähäiset, muistikuvat. d'Arcin hienoutta ja ikuista esiintymistä näillä maailman parhaat -listoilla en ymmärtänyt.)

    VastaaPoista
  2. Kyllä "Hitsin" Vertigo on hyvä, mikähän suomalainen elokuva olisi paras. Usein ihmiset vastaa että Tuntematon Sotilas, ja eittämättä se on historiallisen taustansa vuoksi tosi hyvä. Teemalta on tullut tänä kesänä useita vanhoja elokuvia. Tykkään niistäkin, vaikka ne on hirveen ylinäyteltyjä ja tytöt piipittää kuin lintu puun oksalla:) Japanilaiset elokuvat kiehtoo minua myös, ne vaan on exotiikkaa:)

    VastaaPoista

Luen kaikki kommentit, vaikka en aina heti ehdikään niihin vastata. Kiitoksia mielenkiinnostasi blogiani kohtaan, ja tervetuloa toistekin!