maanantai 1. lokakuuta 2012

25. The Graduate (1967)

Mrs. Robinson, the original cougar! Tässä parin viimevuoden aikana on paljon puhuttu puumanaisista, mutta eihän nuoren pojan viettely ole mikään tuore keksintö. Kuuluisin puuma on varmastikin Miehuuskoe-elokuvan Rouva Robinson.


(Simon & Garfunkel - Mrs. Robinson)

Parikymppinen Benjamin on elämässään vaiheessa, jossa hän ei ihan varmaksi tiedä mitä tulevaisuudelta toivoa ja vaatia. Tähän välivaiheeseen saapuu Rouva Robinson. Benjaminin roolissa esiintyy Dustin Hoffman, ja onkin aika erikoista nähdä hänet esittämässä nuorta miestä.

Kuvauksellisesti elokuvassa on paljon hienoja, hieman erikoisia kohtauksia. Päähenkilön ahdistuneesta mielialasta kertoo hyvin kohta, jossa kamera on sukellusmaskin sisällä näemme uima-altaaseen sukeltamisen Benjaminin silmin. Huomion arvoinen on myös hieno "Apua, tissit! Katsonko, vai enkö tohdi?" -kamppailu, joka tulee hienosti ilmi nopeilla välähdyksillä, minkä lisäksi äänimaailma korostaa tilannetta hienosti.

Minulle jäi kyllä hieman epäselväksi, että miksi Rouva Robinson kiinnostui Benjaminista ja halusi tämän vietellä. Toinen kummastuksen kohta oli, että miksi rouva ja herra Robinson halusivat lähes epätoivoisen oloisella vimmalla naittaa tyttärensä vastoin tämän omaa tahtoa?


INFOLOOTA

The Graduate
/ Miehuuskoe

Ohjaus:
Mike Nichols

Pääosissa:
Dustin Hoffman
Katharine Ross
Anne Bancroft

AFI:n sija 17.
IMDb:n sija 182.
IMDb:n arvio 8,1

Kuva wikipediasta

1 kommentti:

  1. Pitäisi virkistää muistia ja katsoa tämä uudelleen. Jospa Benjamin oli vain niin totaalisen vastustamaton? Ja ennenwanhaan ei lapsilta kyselty, ku naitettiin vuaan!

    VastaaPoista

Luen kaikki kommentit, vaikka en aina heti ehdikään niihin vastata. Kiitoksia mielenkiinnostasi blogiani kohtaan, ja tervetuloa toistekin!