torstai 22. marraskuuta 2012

28. In the Heat of the Night (1967)

Pidin tästä elokuvasta. Ongelmana vain on, että mitä voin kertoa tästä pilaamatta katselukokemusta niiltä, ketkä eivät ole pätkää vielä nähneet. Suosittelen, että tämä kannattaa katsoa ottamatta etukäteen selvää aiheesta tai juonesta.

Kerronpa siis varovasti muutamia juttuja elokuvan alkuasetelmasta. Rikas tehtaanomistaja löydetään murhattuna keskeltä Mississippiläisen pikkukaupungin katua. Epäiltyä ei tarvitse etsiä kaukaa, sillä juna-asemalta löytyy ulkopaikkakuntalainen mies lompakossaan huomattavat summat rahaa. Miten pikkukaupungin poliisivoimat selviävät murhamysteerin selvittämisestä?

Elokuvassa on varsin erikoista, että siinä ei ole kovinkaan paljon taustamusiikkia. Kolinat, kilinät, askeleet ja muut äänet täyttävät äänimaailman ja luovat usein aika kolkkoa ja täysin ilotonta tunnelmaa. Kun jossain kohdissa sitten käytetään tehokeinona musiikkia, yllättää se katsojan täysin ja vie huomion sivuun pääasiasta tahattomalla koomisuudellaan. Joukossa on myös hyviä biisejä, ja elokuvan sound track -levy olisikin kuuntelemisen arvoinen.


Infoloota

In the Heat of the Night / Yön kuumuudessa

Ohjaus:
Norman Jewison

Pääosissa:
Sidney Poitier
Rod Steiger

IMDb:n arvio 8,0
IMDb:n sija 244
AFI:n sija 75

Kuva Wikipediasta

1 kommentti:

  1. Samaa mieltä, että hyviä biisejä.
    Hauska lukea tämä teksti nyt kun katsoi itsekin leffan. Hyvin olet osannut ympäripyöreästi kertoa. :)
    Hyvä oli leffakin. En vaan huomannut, että musiikkia olisi ollut erikoisen vähän. Sitä on varmaan viimeaikoina joutunut katsomaan vieläkin vähämusiikkisempia elokuvia.
    Jossain vaiheessa kyllä kiinnitin huomiota siihen, että äänitys ei ollut kauhean hyvä. Kuulosti liian jälkikäteen tehdyltä. Esim. lehtien kahina ja koirien haukkuminen.

    VastaaPoista

Luen kaikki kommentit, vaikka en aina heti ehdikään niihin vastata. Kiitoksia mielenkiinnostasi blogiani kohtaan, ja tervetuloa toistekin!