torstai 10. tammikuuta 2013

39. Star Wars (1977)

Olen ihan oikeasti tavannut ihmisiä, jotka eivät ole nähneet Star Warsia. Eikö ole uskomatonta? Itsehän olen varmasti nähnyt tämän ensimmäisen kerran jo kun en edes osannut lukea tekstityksiä itse. Eihän se mitään haitannut, sillä R2D2 ja C3PO kyllä viihdyttivät riittävästi, vaikkei juonessa pysynytkään mukana.

Miksi elokuvan katsominen tuli pitkästä aikaa ajankohtaiseksi? Meillä on Joulun jälkeen pelattu todella paljon Star Wars -versiota Angry Birds -pelistä. Tuttu musiikki ja valosapelin humina ajoivat minut siihen pisteeseen, että oli ihan pakko katsoa alkuperäinen leffakin. Vihaiset linnut ja Tähtien sota käyvät muuten todella hyvin yhteen.


Tuttu kohtaus elokuvasta taipuu Vihaisten lintujen avulla tällaiseksi.

Olin aikaisemmin jo painiskellut vanhemmuuden suurimman vaikeuden kanssa: Pitääkö jälkipolvelle näyttää Star Warssit alkuperäisessä ilmestymisjärjestyksessä vai tarinan mukaan kronologisessa järjestyksessä? Nyt ongelma ratkesi kuin itsestään, ja aloitimme tästä ensimmäisestä eli neljännestä osasta. Tyttäreni on tosin niin pieni, ettei varmasti pian muista tästä kokemuksesta mitään ja voimme palata ongelman pariin myöhemmin uudestaan.

Star Wars on niin vahvasti oma juttunsa, että on tavallaan hassua nähdä se listalla muiden elokuvien joukossa. Onhan kyseessä jotain paljon suurempaa. Miten tätä voi edes arvostella elokuvana, kun tähän liittyy niin paljon nostalgiaa ja suuria tunteita, että viiden tähden arvosteluasteikolla olisi pakko antaa vähintään kuusi tähteä?


INFOLOOTA

Star Wars The New Hope / Tähtien sota, Uusi Toivo

Ohjaus:
George Lucas

Pääosissa:
Mark Hamill
Harrison Ford
Carrie Fisher

AFI:n sija 13.
IMDb:n sija 16.
IMDb:n arvio 8.8

Kuva Wikipediasta

1 kommentti:

  1. Hyvin sanottu!
    Tuo kieltämättä on vanhemmuuden kaikkein hankalin kysymys. Itse kannatan valmistusjärjestystä.

    Saisipa itselleen joitain väliaikaisia muistinmenetyksiä, niin voisi kokeilla miltä tuntuu katsoa elokuvat kronologisessa järjestyksessä.

    Turhaan kyllä on tällä listalla tämä elokuva. Varsinkin kun ei ole edes ykkösenä. Tämä on jo niin oma maailmansa, että voiko enää elokuvaksi sanoakaan?

    VastaaPoista

Luen kaikki kommentit, vaikka en aina heti ehdikään niihin vastata. Kiitoksia mielenkiinnostasi blogiani kohtaan, ja tervetuloa toistekin!