maanantai 23. toukokuuta 2011

38. Oma taivas, Alice Sebold

Oma taivas (The Lovely Bones) oli jälleen niitä mahtavia lukukokemuksia, mitkä saavat minut onnittelemaan itseäni tähän luku-urakkaan ryhtymisestä. Sallikaa minulle tämä kliseinen sananparsi: Kirja piti minut otteessaan. Olisin mieluusti lukenut teoksen yhdellä istumalla, jos se vain käytännössä olisi ollut mahdollista.

Susie on 14-vuotias tyttö, joka on murhattu. Taivaasta käsin Susie tarkkailee perhettään, ystäviään ja murhaajaansa. Tämä mielenkiintoinen ja varsin erikoinen näkökulma murhamysteeriin on piristävä. Harvoin sitä kuulee uhrin näkökulmaa henkirikoksissa.

Teos ei keskity pelkästään rikokseen ja sen selvittelyyn, vaan tapetilla ovat myös ihmissuhteet ja surutyö. Rakkaan lapsen menetys painaa perheen ja läheisten välisiä suhteita monin tavoin. Kukin kokee surunsa omalla tavallaan eikä yhteentörmäyksiltä voida välttyä. Loppujen lopuksi kirjan opetus lienee, että elämä jatkuu.

Kirjaa lukiessani minulle tuli sellainen olo, että olisin nähnyt elokuvatrailerin jostain tämän tyyppisestä leffasta ihan viime vuosina. Internet Movie Database osasikin heti kertoa minulle, että kirjaan perustuva elokuva on tehty vuonna 2009. Jospa seuraavaksi katselisinkin sitten kaikki ne elokuvat, jotka perustuvatnyt lukemiini kirjoihin. Yllättävän monesta, ellei jopa kaikista, kun on elokuvaversiokin olemassa!

6 kommenttia:

 1. Ei kuulosta ollenkaan sellaiselta kirjalta, joka jaksaisi kiinnostaa, mutta sun suosittelemana voisin kokeilla :-)!

  VastaaPoista
 2. Minäkin pidin kirjasta valtavasti silloin neljä viisi vuotta sitten kun luin sen. Olin aikoinaan todella innostunut elokuvaversion tulemisesta, varsinkin kun kuulin että ohjaajana on Peter Jackson. Jostain syystä innostus laimeni enkä ole vielä tänä päivänäkään nähnyt elokuvaa.

  VastaaPoista
 3. Minäkin tykkäsin tästä kovasti kun sen heti suomennoksen ilmestyttyä luin. Sonjan tavoin odotin elokuvaa, mutta en sitten halunnutkaan nähdä sitä (sama kävi Aikamatkustajan vaimolle, pelkään elokuvaversion olevan kirjaa huonompi ja pilaavan hyvän kirjan). Miten musta tuntuu että tämä löytyy omasta hyllystä?! Pitäisi vissiin tsekata ja ottaa lukuun...

  VastaaPoista
 4. Minäkin tykkäsin tästä kirjasta ja elokuvakin oli ihan ok:) Luin ensin krijan ja katsoin sitten leffan, eli vähänpetyin tietenkin leffaan hienon kirjan jälkeen. Mutta kyllä se kannattaa katsoa:)

  VastaaPoista
 5. Minäkin luin tämän useita vuosia sitten ja ihastuin sydänjuuriani myöten. Meinasin viime vuonna katsoa leffankin, mutta en sitten tohtinut kun kuulin leffan olleen useille kirjan lukeneille pettymys.

  VastaaPoista
 6. Kirjasta tykänneille onkin pakko sanoa, että älkää todellakaan katsoko leffaa. Se on hiukan kömpelö ja pääosan näyttelijä jotenkin jättää vähän kylmäksi, vaikka itse tarinana siitä olisi saanut vaikka ja mitä aikaan.

  VastaaPoista

Luen kaikki kommentit, vaikka en aina heti ehdikään niihin vastata. Kiitoksia mielenkiinnostasi blogiani kohtaan, ja tervetuloa toistekin!