tiistai 28. kesäkuuta 2011

46. Kuin surmaisi satakielen, Harper Lee

Mahdollisuuksien torin Bookcrossing-vaihtopöydässä komeili keskeisellä paikalla lukulistallani oleva Kuin surmaisi satakielen (To Kill a Mockingbird), joten eihän sitä voinut jättää ottamatta mukaan. Vaikka olenkin kuullut aikaisemminkin bookcrossaamisesta, oli tämä ensimmäinen kerta kun itse olen mukana. Haluaako joku tämän vuorostaan? En ole vielä vapauttanut kirjaa eteenpäin, joten postimaksuja vastaan tai käteen ojennettuna onnistuu.

Tarina sijoittuu 30-luvun Alabamaan ja käsittelee rotusyrjintää pienen Scout-poikatytön näkökulmasta käsin. Kirjassa onkin ilahduttavaa, miten aikuiset selittävät vaikeitakin asioita lapselle. Ottakaamme tästä kaikki itsekin mallia. Vaikka kirja käsittelee vakavia asioita tuo lapsen näkökulma tähän sellaista positiivista väriä, että melkein voisi leimata ns. hyväntuulen kirjaksi.

Ihan sattumalta näin tähän perustuvan elokuvan viime kesänä Yle Teemalta. Kyseessä oli mustavalkoinen elokuva, enkä tiedä miltä vuodelta se oli. Elokuva oli kyllä hyvä, mutta kyllä nämä syvällisemmät rotukysymykset ja muut merkitykset tulevat paremmin esille kirjassa.

Tykkäsin.

2 kommenttia:

  1. Tämä on kyllä hyvä kirja eikä suotta näilläkään listoilla, joiden mukaan sinä kirjoja luet.

    VastaaPoista
  2. Luin tämän kirjan koululaisena 60-luvun alkupuolella, jolloin se ilmestyi Suomessa. Ennen tätä kirjaa en ollut tiennyt rotuerottelusta mitään. Kirja siis avasi silmät siinä mielessä maailmaan.

    VastaaPoista

Luen kaikki kommentit, vaikka en aina heti ehdikään niihin vastata. Kiitoksia mielenkiinnostasi blogiani kohtaan, ja tervetuloa toistekin!