sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

40. Rebekka, Daphne du Maurier

Kömpelö, ujo ja arka Caroline menee naimisiin lyhyen tuttavuuden jälkeen leskimiehen kanssa. Edellisen vaimon saappaita on vaikea täyttää, hänen kun kerrotaan olleen kaikin puolin täydellinen. Menneisyyden mysteeri alkaa kuitenkin pian avautua...

Aikakauden ja kuvatun ilmapiirin vuoksi teos muistuttaa jonkin verran Agatha Christien tuotantoa. Kirjasta löytyy myös samankaltaisuuksia Kotiopettajattaren romaanin kanssa. Teos ei ollut minulle entuudestaan tuttu, mutta koin tapahtumat ennalta-arvattaviksi. Vähän samaan tapaan kuin jos jossain elokuvassa nainen pyörtyy, niin siitä tietää heti että hän on raskaana. Jännitystä kuitenkin kasattiin ja lopulta jännitin sitä osuvatko omat päätelmäni oikeaan.

Kerronnassa oli mielenkiintoisena piirteenä Carolinen uppoaminen omiin kuvitelmiinsa. Hän saattoi kuvitella tulevia tai menneitä tapahtumia hyvin yksityiskohtaisesti. Yksi kirjan hauskimmista kohtauksista onkin, kun hänen kuvitelmansa keskeytetään tivaamalla, että mitä hän keikistelee ja muodostaa huulillaan sanoja. Itsekin olen syyllinen tällaiseen kuvitteluun. Jos käyn mielessäni jotain keskustelua saatan lisätä siihen kuuluvat ilmeet ja eleet. Kerran taisin säikäyttää vastaan tulevan rouvan elehtiessäni yhtäkkiä hänen kohdallaan kadulla. Hihii, siitä on jäänyt hassu muisto!

3 kommenttia:

  1. Kiitos tästä! Rebekka on yhden mun brittitutun (opiskellut kirjallisuutta, sen luokan kirjoittaja että olen ihan varma että tulen lukemaan suomenkielistä käännöstä hänen teoksestaan vielä joskus) lempikirjoja mutta mä en ole sitä koskaan lukenut. Nyt hain kirjastosta, olikohan sinun jäljiltäsi tänään hyllyssä?!

    VastaaPoista
  2. Voipi olla minun jäljiltäni, sillä juuri sen palautin. Odotan mielenkiinnolla kommenttejasi ja toivon että en paljastanut liikaa kirjasta etukäteen ;)

    VastaaPoista
  3. Oho! Tämä olisi näköjään tullut eilen telkkarista. On Hitchcockin leffa! Harmi kun missasin!

    VastaaPoista

Luen kaikki kommentit, vaikka en aina heti ehdikään niihin vastata. Kiitoksia mielenkiinnostasi blogiani kohtaan, ja tervetuloa toistekin!