sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

48. Pieni runotyttö, L.M. Montgomery

Pieni runotyttö muistuttaa osittain L.M. Montgomeryn toista tunnettua hahmoa eli Vihervaaran Annaa. Kyseessä on molemmissa tapauksissa eloisalla mielikuvituksella varustettu orpotyttö, jolle ystävät ovat tärkeitä. Tarinat ovat kuitenkin riittävän erilaisia, ettei sekaannuksia kirjasarjojen kesken synny.

Pieni runotyttö oli minulle aivan uusi tuttavuus. Anna-sarja on minulle tuttu televisiosta jo lapsuusvuosilta, mutta Pienen runotytön panin merkille vasta ihan viime aikoina, kun "30 days of books" -haasteessa tämä kirja mainittiin jossakin/joissakin blogeissa. Kiitos siis kaikille runotytön maininneille bloggaajille.

Kirjassa seurataan Emilia Starrin elämää parin vuoden ajalta hänen ollessaan 11-13-vuotias. Tuona aikana Emilia orpoutuu, saa uuden kodin ja keksii osaavansa kirjoittaa runoja. Onhan tarinassa toki surullisetkin puolensa, mutta elämänmyönteisyydessään kirja on niin ihana, että hymyä pukkaa väkisinkin. Koska hänen kohtalonsa jäi minua kiinnostamaan, luen tarinan jatko-osat varmasti heti kunhan on mahdollisuus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luen kaikki kommentit, vaikka en aina heti ehdikään niihin vastata. Kiitoksia mielenkiinnostasi blogiani kohtaan, ja tervetuloa toistekin!