torstai 6. lokakuuta 2011

65. Tuulen varjo, Carlos Ruiz Zafón

Rakastatko intohimoisesti kirjoja ja lukemista, mutta tunnet usein että kukaan ei ymmärrä sinua? Etsitkö sukulaissielua jakamaan tuntojasi? Jos lähipiiristäsi ei heti tule moista ymmärtäjää vastaan, käänny Carlos Ruiz Zafónin puoleen. Hänellä on vahva käsitys siitä, miten kirja voi lumota ja viedä mennessään. Hänen teoksessaan Tuulen varjo (Shadow of the Wind) tapaamme useammankin todellisen kirjallisuuden ystävän, jotka ymmärtävät hyvän tarinan päälle.

"Jokaisella kirjalla, jokaisella niteellä, jonka näet täällä, on sielu. Sen kirjoittajan sielu ja niiden sielu, jotka lukivat sitä ja elivät ja unelmoivat sen kanssa. Joka kerta kun kirja siirtyy kädestä toiseen, joka kerta kun joku antaa katseensa lipua sen sivuilla, sen sielu kasvaa ja vahvistuu."

Daniel oli vain kymmenenvuotias, kun hänen isänsä vei hänet Unohdettujen kirjojen hautausmaalle. Sieltä Daniel löysi Tuulen varjo -nimisen kirjan. Vai löysikö kirja hänet? Kirja lumosi Danielin lähes pakkomielteen tavoin. Hänen oli aivan pakko alkaa ottaa selvää tarinasta kirjan takaa.

Tämä teos on taas näitä luku-urakan varrella vastaan tulleita todellisia helmiä, joita uskaltaa suositella muillekin luettavaksi. Kirja on jännittävä ja tarjoaa mukavia ahaa-elämyksiä salaisuuksien alkaessa paljastua. Minulla ei taida olla mitään huonoa sanottavaa tästä kirjasta, mitä nyt vähän epäilen suomentajalla menneen välillä raitiovaunut ja metrot sekaisin. Silllä nyt ei kuitenkaan ole tarinan kannalta merkitystä.

8 kommenttia:

 1. Kirja tarjosi kyllä todella ihanan lukukokemuksen. On kaikki kehunsa ansainnut. Jostain syystä en ole kuitenkaan tämän jälkeen uskaltanut tarttua mihinkään muuhun teokseen, jota markkinoidaan samalla tavalla "kirjaksi joka jokaisen kirjojen ystävän pitäisi lukea".

  VastaaPoista
 2. Tämä oli lumoava lukukokemus! Sopivasti kauhuakin mukana. :)

  VastaaPoista
 3. Kuuluu mullakin niihin kaikkein suurimpiin suosikeihin!

  VastaaPoista
 4. Apua, olenko ainut joka ei tästä tykännyt?! En muista että luinko edes loppuun, minusta tuo oli pitkäveteinen ja täynnä turhaa kikkailua, jotenkin vähän tekotaiteellinen. Sitten joskus vuosi pari myöhemmin yritin lukea saman kirjailijan toista teosta (Enkelipeli, vissiin, pikaisella googletuksella) ja kesken jäi sekin. Ehkä mä en vaan ymmärtänyt :D

  VastaaPoista
 5. En ole vieläkään saanut tätä luettua. Pitäisi ehkä pistää lukujonossa vähän korkeimmille sijoille...

  VastaaPoista
 6. Tuulen varjo kuuluu minunkin suosikkeihini! Se pitäisi lukea uudestaan, sillä se sisältää niin paljon, että on jo unohtanut paljon. :)

  VastaaPoista
 7. Oi että vaikuttaa hyvälle! Rakastan tollasia kirjoja, missä päähenkilötkin arvostaa kirjallisuutta. Hyllystä multa löytyy Enkelipeli (lukemattomana), ton voisi lukaista sen jälkeen :)

  VastaaPoista
 8. Yhtäaikaa suosittelet, mutta samalla tuosta kuvauksesta tulee sellainen olo, että itse en tästä varmaan tykkäisi yhtään. Ehkäpä joskus kokeilen lukea tätä tai sitten en.

  VastaaPoista

Luen kaikki kommentit, vaikka en aina heti ehdikään niihin vastata. Kiitoksia mielenkiinnostasi blogiani kohtaan, ja tervetuloa toistekin!