keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Luettavaa kaikille älykkäille

Törmäsin Neil deGrasse Tysonin listaan ilmaisista eKirjoista, jotka jokaisen planeettamme älykkään ihmisen tulisi lukea. Tyson sanoo, että nämä kirjat luettuaan saa hyvän näkemyksen länsimaisen historian kehityksestä ("profound insight into most of what has driven the history of the western world”).

Itse en ole lukenut näistä kirjoista ainuttakaan. Kuinka monta sinä olet lukenut?

* The Bible
* The System of the World (Newton)
* On the Origin of Species (Darwin)
* Gulliver’s Travels (Swift)
* The Age of Reason (Paine)
* The Wealth of Nations (Smith)
* The Art of War (Sun Tsu)
* The Prince (Machiavelli)

7 kommenttia:

 1. Olen varsin tylsä päinen, mutta yksi vuosi luin Uuden testamentin kokonaan ja Vanhasta Testamestistakin aika paljon, muita teoksia en ole lukenut.

  VastaaPoista
 2. Pitäisikö tästä esittää "älykästä lukemista vuodelle 2012" -haaste, jossa kannustetaan lukemaan edes yksi tämän listan kirjoista? :)

  VastaaPoista
 3. Biblia olisi hyvä lukea sen valtavan kulttuurivaikutuksen ja kokonaisvaltaisuuden vuoksi, mutta en tiedä, tuleeko koskaan otettua sellaista luku-urakkaa ;-D itselle.

  Art of War on kovasti kehuttu, sekin kiinnostaisi kovasti. Se on todennäköisempi kuin Raamattu. Myös Machiavelli ja Smith olisi hyvä taitaa, ja toki muutkin.

  Siis vastaus kysymykseesi: en ainoatakaan.

  VastaaPoista
 4. Voi voi, en ole lukenut yhtään! Enkä kyllä uskalla luvata että luen lähiaikoina...

  VastaaPoista
 5. Neljä on luettu... mutta hyppäsin Raamatusta yli ne X siitti Y:n kohdat... =) (Machiavellin The Prince on kyllä oikeasti lukemisen arvoinen; tervetullut kaikille, jotka kuvittelevat oman sukupolvensa keksineen kyynisyyden.

  VastaaPoista

Luen kaikki kommentit, vaikka en aina heti ehdikään niihin vastata. Kiitoksia mielenkiinnostasi blogiani kohtaan, ja tervetuloa toistekin!