keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Filmihullun leffalista

Filmihullu-lehden numerossa 3/2011 julkaistiin juttu parhaista elokuvista. Koska artikkelista ei ole nettiversiota, pitää koko juttuun tutustuminen jättää seuraavalle kirjastoreissulle. Maistiaisia listasta saa kuitenkin Suomen kuvalehden jutun kautta.

Listan ykkössijalle on kivunnut 19 äänellä Seitsemän samuraita ja hyvänä kakkosena Casablanca 17 äänellä. Lista jatkuu näin: Fanny ja Alexander (14), Andrei Rublev (14), Huuliharppukostaja (13), Tuntematon sotilas (13), Kummisedät (12), Peili (12), Amarcord (11), Tie (10), Blade Runner (10), Piukat paikat (10) ja Tuulen viemää (10). Loput jäävätkin sitten alle kymmenen äänen.

Suosikkielokuvan valitsemisen vaikeudesta kertonee se, kuinka 1175 äänestäjän suosikit jakautuvat niin tasaisesti elokuvien kesken, että jopa 10 äänen saaminen on saavutus. Jotenkin sitä luulisi, että jos elokuva on todella hyvä sille myös ropisisi ääniä vähän enemmän.

IMDb:n Top 250 -listan haastajaksi omaa urakkaani ajatellen tästä Filmihullun listasta ei ole, mutta ihan mielenkiinnosta kyllä vertailen löytyykö samoja elokuvia molemmilta listoilta ja kuinka hyviltä sijoituksilta. Mitä useammalla listalla jokin tietty elokuva mainitaan, sitä todennäköisemminhän se on katsomisen arvoinen, vai mitä?

2 kommenttia:

  1. Minä pidän näistä seuraavista ainakin: Seitsemän samuraita (tai tästä en pidä, mutta kuuluisa filmi), Casablanca, Fanny ja Alexander, Tuntematon sotilas, Kummisedät (1 ja 2 ei 3), Blade Runner, Piukat paikat(tästäkään en pidä, mutta kuuluisa filmi), Tuulen viemää, mykkäfilmit kuten Nykyaika ja Kultakuume tuntuivat puuttuvan kokonaan, ...

    VastaaPoista
  2. Tällä listalla olisi ainakin se hyvä puoli, että se on aidosti kansainvälinen...

    VastaaPoista

Luen kaikki kommentit, vaikka en aina heti ehdikään niihin vastata. Kiitoksia mielenkiinnostasi blogiani kohtaan, ja tervetuloa toistekin!