sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Teknisiä ongelmia ja Oscar

Elokuvahaasteen suorittamisessa on ilmennyt teknisiä ongelmia. Jostain syystä mediasoitin ei anna ääntä vahvistimen ja kaijuttimien suuntaan. Joku vitksikäs voisi kommentoida tähän, että voinhan katsoa mykkäelokuvia. Hahhaa, mutta kun niissäkin on se musiikki tärkeässä asemassa!

Ei vielä kuitenkaan syytä paniikkiin. Hidas alku haasteen suorittamisessa tarkoittaa vain kovaa kiriä loppua kohden. Tekninen tuki pohtii ongelmaan ratkaisua kuumeisesti.

Elokuvien ystävinä varmaan tiedättekin jo, että Oscar-ehdokkuudet on julkaistu. Minulla on ollut juo vuosien ajan tapana katsoa juhlagaala suorana lähetyksenä yötä myöten, mutta tänä vuonna tämä jo perinteeksi muodostunut leffayö taitaa jäädä välistä. Taaperoikäisen lapsen äidin kun ei sovi kukkua koko yötä, että jaksaa seuraavana päivänä pyörittää huushollia.

Tässä kuitenkin lista parhaan elokuvan tittelistä taistelevista pätkistä:

* The Artist (2011): Thomas Langmann
* The Descendants (2011): Jim Burke, Alexander Payne, Jim Taylor
* Extremely Loud & Incredibly Close (2011): Scott Rudin
* The Help (2011): Brunson Green, Chris Columbus, Michael Barnathan
* Hugo (2011/II): Graham King, Martin Scorsese
* Midnight in Paris (2011): Letty Aronson, Stephen Tenenbaum
* Moneyball (2011): Michael De Luca, Rachael Horovitz, Brad Pitt
* The Tree of Life (2011): Sarah Green, Bill Pohlad, Dede Gardner, Grant Hill
* War Horse (2011): Steven Spielberg, Kathleen Kennedy

Veikkauksia mahdollisesta voittajasta? Minkä elokuvan näkemistä odotatte ja mikä ei kiinnosta kyllä pätkääkään? Onko muissa kategorioissa jotain parasta elokuvaa kiinnostavampaa?

2 kommenttia:

 1. Suosittelen lämpimästi Oscar-katsomisen tapaa, jota minä olen harrastanut jo vuosia: gaala tallentumaan, herätyskello soimaan esim. puoli seitsemältä, aamukahvi tippumaan ja gaala pyörimään.

  Temppu mahdollistaa gaalan jännittämisen ennen kuin voittajia on ehtinyt kuulla mistään, ja riittävän aikainen herääminen tuo jännittämiseen sopivan, muttei uuvuttavan yöllisen tunnelman. Mainokset ja kotimaan kommentaattorit voi halutessaan ohittaa. Miinuspuoli on tietysti se, että ihan oikean reaaliaikaisuuden ja esim. nettikeskustelun menettää, mutta kaikkea ei voi saada. Jos gaala alkaisi vaikkapa kello yhdeltä yöllä, katsoisin sen varmasti suorana, mutta kun kahden ja puolen tunnin tylsän punaisen maton jälkeen en jaksaisi keskittyä itse asiaan, en niin enää viitsi tehdä.

  VastaaPoista
 2. Muissa kategorioissa oleva Bridesmaids oli todella positiivinen yllätys. (Paras keino katsoa elokuvia taitaa olla alhaiset odotukset?)
  Itse mietin, että tänä vuonna yrittäisin katsoa noista mahdollisimman monia, mutta niin, etten tietäisi niistä liikaa etukäteen ja niin etten liikaa perehdy siihen, että mikä on missäkin ja kuinkakin monessa kategoriassa mukana. Sitten tulee gaalankin aikana yllätyksiä. Varmaan vaan nuo suomalaiset apinat pilaavat heti senkin. :(
  Jossain kategoriassa taisi olla Apinoiden planeettakin (se uusin siis) mukana. Sehän onkin vielä katsomatta, vaikka olisin halunnut jo leffateatterissa käydä katsomassa sen!

  VastaaPoista

Luen kaikki kommentit, vaikka en aina heti ehdikään niihin vastata. Kiitoksia mielenkiinnostasi blogiani kohtaan, ja tervetuloa toistekin!