keskiviikko 5. joulukuuta 2012

30. West Side Story (1961)

Tokihan tiesin jo ennalta, että kyseessä on musikaali. Silti oli vaikea päästä oikeaan vireeseen ja uskoa, että ympäriinsä hyörivät ja loikkivat ns. kovat jätkät tosiaankin tappelivat keskenään ihan tosissaan. Ensimmäinen kymmenisen minuuttia oli todellakin pokassa pitelemistä. Nuoret miehet käyttäytyvät kuin 10-13-vuotiaat pojankoltiaiset, ja vielä kaiken lisäksi tanssien. Noh, kunhan pääsin yli siitä kuinka vakavaa tarinaa kerrotaan koomisella tavalla osasin jo arvostaa kuinka hienosti tanssin keinoin voitiin ilmaista erilaisia asioita niin että niitä ei tarvinnut pukea sanoiksi tai vääntää rautalangasta.

Elokuva kertoo kahdesta keskenään taistelevasta jengistä (Jets ja Sharks) ja toisiinsa rakastuvasta parista, joista valitettavasti toinen kuuluu Jetsien ja toinen Sharksien piireihin. Tarina Romeosta ja Juliasta ei tule tästä suotta mieleen, sillä West Side Story onkin ihan rehellisesti Shakespearen klassikosta tehty mukaelma (paljasti minulle kaikkitietävä Google).

Erityisesti mainitsemisen arvoinen on kohtaus, jossa pari ensimmäisen kerran tapaa toisensa ja kumpikin rakastuu oitis. Ympärillä oleva maailma häviää täysin, niin syvän vaikutuksen he tekevät toisiinsa.


I feel pretty, oh so pretty! I feel pretty and witty and gay! How I pity any girl who isn't me to day!

Yllätyin, kun elokuvaa katsellessa vastaan tuli kappale I Feel Pretty. Laulu on tuttu ja saatan sitä kotosalla lauleskella, jos oloni on erityisen hyvä. Enpä kuitenkaan tiennyt mistä kappale on alunperin. Tai sitten olen vain sen unohtanut. Muistan kuitenkin kun suomalaisessa Haluatko filmitähdeksi -tositeeveesarjassa kilpailijoiden piti esittää tämä laulu ja kohtaus.


INFOLOOTA

West Side Story

Ohjaus:
Robert Wise
Jerome Robbins

Pääosissa:
Natalie Wood
Richard Beymer
Russ Tamblyn
Rita Moreno
George Chakiris

IMDb:n arvio 7,6
Ei IMDb:n sijaa
AFI:n sija 51.

Kuva Wikipediasta

2 kommenttia:

  1. Tätäkään en ole vielä katsonut:) Milloinkohan sitä ehtisi näihin klassikoihinkin paneutua, kun uusiakaan elokuvia ei ehdi näkemään.

    VastaaPoista
  2. Vai onko kappale lainattu tähän jostain muualta? Itse olisin liittänyt tämän erääseen toiseen musikaaliin.. ..tai lähinnä näyttelijään, joka ei tässä elokuvassa ole.
    Onhan tämäkin tullut nähtyä joskus, mutta siitä saattaa olla jopa se 20 vuotta aikaa.

    VastaaPoista

Luen kaikki kommentit, vaikka en aina heti ehdikään niihin vastata. Kiitoksia mielenkiinnostasi blogiani kohtaan, ja tervetuloa toistekin!