tiistai 25. joulukuuta 2012

34. Unforgiven (1992)

En ole koskaan ollut mikään länkkärielokuvien ystävä, vaikka lapsena luin Lucky Luke -sarjakuvia ja katsoin töllöstä Pony Express -sarjaa. Clint Eastwoodin hehkuttaminen suurena lännen sankarina on siis ollut minulle hyvin vieras käsite. Unforgiven-elokuvan perusteella voin sanoa, että pyssysankarin rooli käy Clintille kuin nenä päähän. Todelliset Eastwood-fanit tietysti nyt ihan syystä älähtävät, että miten voin sanoa näin kun en ole edes nähnyt hänen aikaisempia elokuviaan, joissa hän on aivan mahtava jo nuorena miehenä. Ei syytä paniikkiin, paikkaan tuon sivistyksen aukon nyt ihan mielelläni varistettuani ennakkoluulot länkkäreitä ja Clintiä kohtaan.

Kid: Like I was saying, you don't look no meaner-than-hell, cold-blooded, damn killer.
Will Munny: Maybe I ain't.
Kid: Yeah, well, Uncle Pete says you was the meanest goddamn son-of-a-bitch alive, and if I ever wanted a partner for a killin', you were the worst one. Meaning the best, on account as your's as cold as the snow and you don't have no weak nerve nor fear.

Elokuva on melko raaka, mutta myös hauska. Puvustus, lavastus ja muu miljöön luominen on tehty taidolla niin ajattoman oloisesti, että ei voi tietää onko leffa tehty 1992 vaiko vaikka 2012. Viihdyin elokuvan parissa mainiosti. Uskallan tätä suositella katsottavaksi. Onpa leffa voittanut parhaan elokuvan Oscarinkin!

INFOLOOTA

Unforgiven / Armoton

Ohjaus:
Clint Eastwood

Pääosissa:
Clint Eastwood
Morgan Freeman
Gene Hackman

AFI:n sija 68.
IMDb:n sija 93.
IMDb:n arvio 8,3

Kuva Wikipediasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luen kaikki kommentit, vaikka en aina heti ehdikään niihin vastata. Kiitoksia mielenkiinnostasi blogiani kohtaan, ja tervetuloa toistekin!