sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Kansankynttiläin kokoontumisajot

Mitenköhän tässä kaikessa käy -blogissa esitellään tietokirjallisuuden lukemiseen rohkaiseva Kansankynttiläin kokoontumisajot -haaste. Koska tässä haasteessa ei ole välttämätöntä lukea läjäpäin kirjoja, uskon että aikani ja rahkeeni riittävät myös tähän osallistumiseen.

Lyhykäisyydessään homman nimi on tämä:
Lue tietokirjoja eri kategorioista ja kapua siten valaistuksen tasolta toiselle:

Sytkäri - 3 kirjaa ja 2 kategoriaa
Taskulamppu - 6 kirjaa ja 3 kategoriaa
Hehkulamppu - 9 kirjaa ja 4 kategoriaa

Sytkärin verran tietokirjoja minulla on jo mukana Kirjavuorikiipeily-haasteessakin, joten tavoittelen suoraan Taskulamppua! Jos tiedät hyviä tietokirjoja, vinkkaa niistä minulle. Muuten saattaa tulla valinnan vaikeus runsaan tarjonnan edessä.

Koetan pitää mielessä, että haasteen toteuttamisaika loppuu jo marraskuun viimeinen päivä 2013 eikä vasta vuoden lopussa. Jos tämän päästän mielestäni, niin saattaa mennä palkintoarvonta sivu suun!

2 kommenttia:

  1. Mukavaa, että lähdet tähän mukaan :) Odotan innolla postauksiasi. Oletko lukenut Onerva Hintikan ja Kirsti Häppölän Tuntemattoman emännän? On yksi vaikuttavimpia lukemiani kirjoja, kertoo maaseudun naisten ponnistuksista sota-aikana. Myös Eeva Kilven sota-ajan muistelmat (Talvisodan aika, Välirauhan aika, Jatkosodan aika) ovat upeita kirjoja. Hella Wuolijoen Enkä ollut vanki antaa sekin vähän erilaisen näkökulman sota-aikaan. Mika Waltarin Lähdin Istanbuliin on matkakirja sodanjälkeisen Euroopan halki, yllättävän hauska kirja! Robert Capan Sotakuvaaja on kirjoitettu elokuvakäsikirjoitukseksi, aikas veijarimaista viiletystä toisen maailmansodan eri tantereilla ja upeita kuvia tietenkin. Katariina Mustakallion Uskonto ja yhteisö Antiikin Roomassa oli myös kiehtovaa luettavaa. Matti Salmisen Yrjö Kallinen - elämä ja totuus on ennemminkin kirja Yrjö Kallisen ajattelusta kuin varsinainen elämäkerta, teki todella suuren vaikutuksen myös, Kallinen ehti kokea melkoisesti elämänsä aikana! Nyt luen itse Sirkka-Liisa Rannan Naisten työt -nimistä upeaa kuvakirjaa maaseudun naisten elämästä n. vuosina 1860-1960.
    Tässäpä näitä muutaman vuoden sisällä lukemiani tietokirjasuosikkeja, toivottavasti oli apua :).

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkeistä! Tuo Waltarin matkakirja vaikuttaa oikein mielenkiintoiselta. Pitääpä katsoa löytyykö sitä lähikirjastosta!

    VastaaPoista

Luen kaikki kommentit, vaikka en aina heti ehdikään niihin vastata. Kiitoksia mielenkiinnostasi blogiani kohtaan, ja tervetuloa toistekin!